FAQ

In de digitale tijdperk waarin u nu leeft moet u makkelijk over een goed medium beschikken, waarmee u snel wordt geïnformeerd. economie waarin wij leven is het makkelijk om over een goed medium te beschikken, waarmee u snel wordt geïnformeerd. Van radio tot walkman van desktop pc tot laptop is er door de jaren heen veel ontwikkeld. Wap is ook er een medium om onderweg gebruik te maken van het Internet. Het gebruik van WAP door velen en het aanbieden ervan ontwikkelt zich op dit moment in een snel tempo. U kunt op internet heel veel informatie hierover lezen en dat is zich alleen maar aan het vermeerderen. Voor deze website heeft u hieronder een vraag en antwoord lijst waar de meest essentiële vragen over WAP mee beantwoord worden.

Wat is WAP?
WAP (Wireless Application Protocol) is de standaard die ervoor zorgt dat u met mobiele telefoons of organisers gebruikt kunt maken van internet. Dat is een eenvoudige manier om in plaats van uw laptop of uw desktop pc gebruik te maken van het scherm van uw mobiele telefoon of organiser. Om op deze manier op internet te kunnen gaan moet de uw mobiele telefoon of organiser wel geschikt zijn voor WAP.

Waarom zou ik WAP gebruiken?
Een vraag veel mensen hebben is : “Waarom zou ik overstappen op WAP? Want thuis of op het werk heb ik al internet toch…” Als je in deze economische maatschappij snel op het internet wilt gaan om snel zaken na te kijken dan dat via WAP.

Wat is WML ? (Wireless Markup Language)?
WML is de speciale programmeertaal van WAP. Internet Explorer en Netscape gebruiken HTML en Java gebruiken als programmeertalen. Wap maakt gebruik van WML om te kunnen werken met tekst die eenvoudige grafische informatie kan bevatten. Die zijn uiterst geschikt voor de kleine schermen van mobiele telefoons. Hiervoor kun je alleen WML gebruiken. Een pagina die je wilt gaan gebruiken voor WAP gaat u niet als een standaard internetpagina kunnen maken.

Waarom plaats je niet altijd WWW ervoor?
Anders dan het huidige internet die op dit moment bestaat met de beginletters WWW (World Wide Web) werkt WAP alleen met de beginletters MMM of WAP. Zo kan er een onderscheid gemaakt worden voor het verkeer van de telefoons die WAP gebruiken.

Wat heeft u nodig om via WAP op internet te gaan?
Een GSM-toestel die gemaakt is om WAP te ondersteunen
Een aansluiting bij uw internetprovider die WAP ondersteunt.
Een GSM-abonnement die dataverkeer ondersteunt

Uw eigen WAP pagina op internet?
Als onze webservers werken met WAP en bieden de nodige ondersteuning eraan.

Hoeveel moet ik betalen voor WAP?
Als u WAP wilt gebruiken heeft u geen extra kosten. Als u een willekeurig abonnement heeft van uw Internetprovider en een GSM provider kunt u al gebruik maken van WAP. Sommige GSM provider kunnen voor het gebruik van WAP wel belminuten afrekenen. Het beste is om even contact op te nemen met uw GSM provider om zeker te zijn wat u te wachten staat.

Wat moet ik doen als ik bij het de foutmelding ‘geen antwoord’ of ‘time-out’, krijg?
Voor dit probleem zijn dit de mogelijke oorzaken: uw GSM abonnement ondersteunt geen WAP-verkeer, het inbelnummer is niet bereikbaar, u gebruikt een verkeerde website adres om op internet te gaan of uw inbelinstellingen zijn niet juist ingesteld. De telefoon zal u niet aangeven waarom de er geen verbinding wordt gemaakt. Het best wat u kunt doen is om uw GSM provider te contacten om de controleer de instellingen van uw WAP telefoon te controleren. Van kun je ook een inbelnummer of ander WAPsite krijgen om te proberen.

Waarom kan ik de websites die ik wil bereiken niet benaderen?
De programmeertalen HTML, Java, Flash of ASP waaruit veel internetpagina’s zijn opgebouwd zijn niet geschikt voor WAP. Ga even na of het juiste adres van WAPsite hebt aangegeven.

Ik kan alle andere website benaderen, maar de WAPsites niet, wat nu?
De meeste internet browsers waarvan u dagelijks gebruikt maakt bieden geen ondersteuning voor WAP pagina’s.

Ik wil mijn telefoon gebruiken om te browsen. Hoe kan ik dat doen?
Maak contact met de leverancier van uw telefoon of de handleiding die u mee hebt gekregen. De instructies voor het browsen met uw telefoon verschillen per leverancier.